Időpont

Szervező

Helyszín

Jegyek

Értorna

Értorna

Az értorna speciális tornagyakorlatok összessége, melyek meghatározott sorrendben követik egymást. Fokozza a vérkeringést, ezáltal segíti a szervezet oxigénellátását, javítva az erek állapotát. Célja az érfalak rugalmasan, az izmok tónusosan tartása. Rendszeres gyakorlás mellett mind az artériás, mind a vénás érhálózat állapota javítható és/vagy a jó állapot fenntartható. A torna során a teljes test átmozgatásra kerül, több fajta test helyzeteben, a gravitációt kihasználva, masszírozással kiegészítve. Az értornán a gyakorlatokon túl megtanulhatják a helyes légzés technikát is, ami elengedhetetlen az erek és a szervezet jó állapotának fenntartásának érdekében. Összességében az értorna a visszérkezelések alapját, illetve az egyik legfontosabb gyógymódját képezi, hiszen az izompumpa a gravitáció kikapcsolásával a vénák kiürülését, a jobb keringést teszi lehetővé.

Az óra menete: bemelegítés zenére (10 p) – Értorna (30-40 p) – Levezetés és nyújtás masszírozással (10-20 p)

Eszközök: Az órákon használunk óriás labdát (fitt ball), kis labdát, gumiszalagot, széket, polifoamot vagy matracot amelyek változatossá, érdekessé és koncentráltabbá teszik a tornát.

Időtartam: 60 perc
Nehézségi szint: könnyű
Kalóriaégetés: akár 100 kcal
Óratípus: Speciális

Ajánlott: Nemtől és kortól függetlenül mindenkinek, akiknek bármilyen érrendszeri panasza van vagy szeretné annak kialakulását megelőzni.

Milyen ruhát vigyek magammal a Értornára?
Kényelmes, mozgásra alkalmas ruha váltó cipővel

Oktató: Lukács Szilárdné (Ági) – gyógytestnevelő

Bérlet ára: 4800 Ft/hó

FOLYAMATOS CSATLAKOZÁSI LEHETŐSÉG!